Nynäs bensinmack

Bildtext: Nynäs bensinmack 18/7 1956.
Macken finns än idag och kallas Bröderna Larssons, Mariestadsvägen 21 i Tibro.
Läs kommentarerna!

3 comments

 • Bo Åberg hälsar: "Det var Gumminisse som byggde detta. Eje Tinnerfelts och hans syster Florences far."
 • Jan Green hälsar: "Det är skilnad för de som jobbade på det gamla gummiverkstaden som låg där bussarna stannar i dag. Bland andra Lennart Ahlin lagade ett par som det hade gått hål på.
  Jag kommer i håg en eppisod som Ingemar i Karlstorp berättade när han och Dag i Joharstorp blev stoppade av polisen Polisstatatinonen låg och ligger mitt emot Gamla gummiverkstan.
  Poliserna var Bäck, Ahlin och polisen Levin.
  De hade fått order om att lolla Ljuddämparna på alla lättviktarna så dessa var i ordning och det fans insattser i ljuddämparna.
  Pojkarna tyckte även på den tiden att det skulle väsnas.
  Dag förstod problemet så han fann på råd. Han hadde biobiljetter i olika färger som han tog dän "fenan"i bak på ljuddämparen och stoppade in hela dämparen full med färgade biljrtter. Och när polisen kom och beordrade Dag att sarta lättviktaren så lossnade fenan och en kasskad av färgade biljetter for runt i luften. Och polisen Bäck utbrast, flytt på er barn " här är rena livsfaran att vara"
  Att pojkarna fick böta för tilltaget det var klart. Det blev väl en tia eller något. Det var mycket penngar på den tiden.
  Ni kan fråga Ingemar om han kommer i håg han är snart 90 år."

 • Macken finns än idag. Kallas Bröderna Larssons. Mariestadsvägen 21 i Tibro.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to