Anna Andersson i Kroken

2 comments

  • Irma Winbo :

    Anna Andersson som kom från Krusegården vid Byn, gården kallades då Ingel Kruse. Hon gifte sig med Anders Andersson Skattebacken Kroken. Det fanns många religiösa böcker som var Annas. Dessa religiösa böcker har Irma Winbo fått av min farmor Anna som är hustru till fotografen Gustaf Andersson.

    Böckerna som fanns i hemmet Skattebacken Kroken där fotografen Gustaf föddes. Två stora vackert inbundna skinnband med skinnknäppen och nitar, de var tryckta 1884 och 1885 i två delar Själens Skatt hette de. Även en fjärde del i samma serie, denna bok var tjockare och såg ut som en gammal bibel i skinnband. En mindre bok i papp som var Nya Testamentet. En äldre bibel som varit Fotografen Gustafs farfar, Anders Olofsson. Den var i skinnband och innehöll Gamla och nya testamentet. Gustafs mor Anna hade en lillasyster som hette Christina. Vissa av böckerna var ställda till Kristinas från fadern Anders Jonsson i Krusegården, hon var ensamstående utan barn, så dessa böcker hamnade i Skattebacken Kroken.

    I död boken stod att hon dog av ålderdoms svaghet. Hon var åderförkalkad. (Senil) Anna hade en bror Johannes Andersson som var född 1850 och dog 1904. Det står att han var sinnessjuk.

  • Irma Winbo
    Annas far hette Anders Jonasson och var född 1818 i Krusegården vid Kyrkan. Modern hette Annicka Svensdotter född 1820 i Annestad Stommen Främmestad församling. Anna var äldst av barnen. Krusegården är ännu kvar i släkten 2020. Det är en syssling till mig som äger gården nu. fotografens syster Anna gift Bergman flyttade till Krusegården vid kyrkan.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to