Servettring

1 comment

 • Så roligt att ni dokumenterat servettringen! Elida kallades även Lidda. Hon var syster till Herta, som hette Källander som gift. Flickorna + två syskon till, Elly och Lars var födda Ekstrand. Pappa folkskolläraren hette Ekstrand. Jag sitter just och sorterar foton på delar av familjen. Det stämmer att Herta arbetade på posten, ovanligt för en kvinna på den tiden. Elida var folkskollärare. Hon satt även i barnavårdsnämnden. I medelåldern gifte sig Herta med änkemannen Ernst Källander. "Då, Lidingen, kommer du till mig!" sade Gustaf Djursson (stavning osäker.) Så det blev två äkta par.
  När Herta dog, fick Uddevalla muséum en del foton genom min mammas försorg. Kanske kom servettringen dit då också? Har ni kvar några foton? Senare har min mamma, Ingeborg Ljungman, gift Brunkhorst hållit hållit på väldigt mycket med släktforskning. Hon är barn till Elly Ekstrand, gift med Oskar Ljungman.
  Ingeborg Brunkhorst dog 2004 ungefär, född 1911. Hon har skrivit en del i Bohuslänningen och i Minnesbilder från Ljungskilebygden.
  Jag hjälper er gärna med mer dokumentation, om ni vill.
  Med vänlig hälsning
  Birgitta Granholm, född Brunkhorst

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to