En text som beskriver béarnaise, och som är undertecknad av Lars Lendrop. Till vänster om namnteckningen: Skånegripen
Savoy: Bèarnaise:
"En riktig béarnaise skall sufflera, inte d ...
En text som beskriver béarnaise, och som är undertecknad av Lars Lendrop. Till vänster om namnteckningen: Skånegripen
Savoy: Bèarnaise:
"En riktig béarnaise skall sufflera, inte domdera". Fisken och köttet skall agera. En béarnaise som kan viska på rätt sätt är rätt enkel. Man gör bara en reduktion av grovkrossad vitpeppar, vitt vin och persiljestjälkar och vispar sedan ned äggulor och smör. Detta vrider man i en silduk och smaksätter med köttglass. Köttglass är en kvarskatt av brynta ben och grönsaker. Såsen avslutas med nyhackad estragon, helst färsk sådan. Detta konstituerar en gourmetisk sufflös. Béarnaise ingår bl.a. I Sole Thérèse - Stekt sjötungsfilé med béarnaise och friterad persilja. Men i Sole Thérèse ingår också vinpocherad sjötunga med hummersås och en färsk hummerbit. Filéerna ligger i en krans på en bädd av gräddstuvade färska champignoner. Till detta små luftiga potatisbollar. Konsten är bara att kunna kombinera råvaror som tycker om varandra. Men hur friterar man persilja så att den inte ser ut som bränd taggtråd ? Man räknar till åtta. Sen är den färdig. Välkommen in och njut en äkta Thérèse på Savoy !
About the object
aboutEn text som beskriver béarnaise, och som är undertecknad av Lars Lendrop. Till vänster om namnteckningen: Skånegripen
SubjectEn text som beskriver béarnaise, och som är undertecknad av Lars Lendrop. Till vänster om namnteckningen: Skånegripen
Savoy: Bèarnaise:
"En riktig béarnaise skall sufflera, inte domdera". Fisken och köttet skall agera. En béarnaise som kan viska på rätt sätt är rätt enkel. Man gör bara en reduktion av grovkrossad vitpeppar, vitt vin och persiljestjälkar och vispar sedan ned äggulor och smör. Detta vrider man i en silduk och smaksätter med köttglass. Köttglass är en kvarskatt av brynta ben och grönsaker. Såsen avslutas med nyhackad estragon, helst färsk sådan. Detta konstituerar en gourmetisk sufflös. Béarnaise ingår bl.a. I Sole Thérèse - Stekt sjötungsfilé med béarnaise och friterad persilja. Men i Sole Thérèse ingår också vinpocherad sjötunga med hummersås och en färsk hummerbit. Filéerna ligger i en krans på en bädd av gräddstuvade färska champignoner. Till detta små luftiga potatisbollar. Konsten är bara att kunna kombinera råvaror som tycker om varandra. Men hur friterar man persilja så att den inte ser ut som bränd taggtråd ? Man räknar till åtta. Sen är den färdig. Välkommen in och njut en äkta Thérèse på Savoy !
1 comment
Mac Karlsson, September 18, 2023
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».