I Tekniska museets samlingar hittar du föremål och bilder från svensk teknik- och industrihistoria men även sådant som representerar teknikutvecklingen och företeelser i det moderna samhället – allt från flygplan till smartphones.

Nya objekt

Artiklar om museets samlingar

Om Tekniska museet

Tekniska museet är Sveriges största tekniska museum och har ett nationellt uppdrag att ansvara för det tekniska och industrihistoriska kulturarvet. Tekniska museet vill vara alla små geniers favoritställe där du kan utforska och upptäcka hur allting egentligen hänger ihop. En spännande resa från industrins barndom till framtidens storslagna visioner.

Sedan starten har vi tagit emot miljontals nyfikna barn och vuxna som vill se, känna på och förstå tekniken i samhället.

På ett lustfyllt sätt kan du utforska utställningar på olika teman med anknytning till teknik och naturvetenskap. Vi håller arkiv och bibliotek tillgängliga för alla och är måna om att bevara och vårda våra samlingar och bygga upp ny kunskap. Vårt mål är att göra samlingarna tillgängliga via webben. Det gör vi i första hand på vår hemsida och här på DigitaltMuseum.

Tekniska museet bildades 1923 och blev en stiftelse 1948. Idag representeras stiftarna av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, Svenska Uppfinnareföreningen, Sveriges Ingenjörer och Svenskt Näringsliv. Tekniska museet har fått statliga anslag sedan 1965.

Aktuellt

Share to