I ArkDes samlingar här på DigitaltMuseum hittar du ritningar, fotografier, dokument och modeller. Samlingarna ger information om svensk arkitektur i första hand från tiden 1900 och framåt.

Om ArkDes

ArkDes är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design. Vi är ett museum, ett kunskapscenter och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design. I samlingarna finns ritningar, fotografier, dokument och modeller. Samlingarna behandlar i första hand tiden 1900 och framåt men det finns även en del äldre material. Ett stort och långsiktigt arbete pågår för att digitalisera och tillgängliggöra samlingarna.

Besök gärna ArkDes bibliotek och forskarsal om du vill se mer av museets samlingar och det originalmaterial som vi ännu inte hunnit digitalisera. ArkDes forskarservice är öppen några gånger per år, se arkdes.se för exakta tider eller kontakta oss på 08-527 546 51 eller forskarservice@arkdes.se.

Alla bilder som ArkDes webbpublicerat här på DigitaltMuseum kan laddas ner högupplöst och användas fritt förutsatt att upphovspersonens namn anges vid publicering. Klicka på ikonen ”Ladda ner bild” under bilden på objektsidan. Glöm inte att ange ArkDes samling som källa. Exempelvis: Arkitekt: Gunnar Asplund, ur ArkDes samling eller Fotograf: Okänd, ur ArkDes samling.

Databasen utvecklas och fylls ständigt på. Samlingarna har katalogiserats under mer än 50 år och av många olika personer. Det gör att mängden information och kvaliteten på de uppgifter som finns är mycket varierande. Om du upptäcker några felaktigheter eller har ny information är vi tacksamma om du hör av dig till oss med en kommentar eller skicka ett mail i kommentarfältet.

I ArkDes samling kan du t.ex. prova sökord som: ritning, hyreshus, skolor, göteborg, asplund, skogskyrkogården eller sundahl. Namn, orter och ord eller begrepp som du hittar i objektsposterna kan också vara bra sökord.

Registrerar du ett användarkonto här på DigitaltMuseum kan du göra dina egna urval och utställningar, spara sökningar och välja topphändelser.

Visit us

Share to