I Länsmuseet Gävleborgs stora samling av föremål och fotografier kan du söka det som finns digitalt tillgängligt idag. Du kan ladda ner bilder gratis men även beställa extra högupplösta foton. På hemsidan kan du läsa om eventuella kostnader.

Om Länsmuseet Gävleborg

Länsmuseet Gävleborg är en stiftelse som arbetar med kulturarv och konst i Gävleborgs län. Länsmuseets samlingar från både Gästrikland och Hälsingland består av en stor mängd föremål, fotografier och arkivhandlingar. I våra föremålsmagasin ryms möbler, konst, keramik, tapeter, textil, sjöfartshistoria, arkeologiska fynd, reklammaterial och mycket annat. I arkiven finns även hundratals hyllmeter av handlingar från privatpersoner och företag och uppskattningsvis två miljoner fotografiska bilder, varav en miljon ingår i hovfotograf Carl Larssons samling. Ett aktivt arbete med att dokumentera länets historia och byggnader har också resulterat i att arkivens hyllor fortsätter att fyllas på.

Museet arbetar idag bl.a. med samlingsförvaltning, kulturmiljövård och konst- och kulturarvspedagogik. I museibyggnaden kan du se permanenta utställningar om konst, design och kulturhistoria samt ett brett utbud av tillfälliga utställningar. Museets konstsamling är idag, utanför de tre storstäderna, landets mest representativa samling av svensk konst från 1600-tal till idag. Vi arbetar hela tiden för att våra samlingar ska bli så tillgängliga som möjligt för alla. Hör gärna av dig om du har kompletterande information att bidra med.

Visit us

Share to