Stadsdelen Nacksta med hyreslägenheter i flerbostadshus, skivhus och lamellhus, uppförda av AB Sundsvallsbyggen, 1967 - 1971.

1 comment

  • Jag bodde på midälvavägen hela 80 talet som barn. Höghusen var intressanta tillhåll där det var en del misär och elände. Att spionera på fyllgubbar var något av ett spännande nöje vi grabbar sysslade med. Ibland blev vi jagade. Ibland såg vi någon nerpinkad lodis i någon av hissarna. En gång när vi gick upp i en av trapporna där, hade någon skjutit hål i en lägenhetsdörr. Det var ett jättehål i dörren och polisen hade spärrat av.... Ute i gungorna ni ser på bilden låg det utslagna fyllon/knarkare ibland. Jag minns 6:ans buss, som tog oss till Sundsvalls centrum, stadsbussarna var orange och blå på den tiden. På vintern tyckte jag det var roligt att stå och titta på när stadsbussarna stod och slirade. Jag blev sen från skolan och mamma var irriterad. Jag hade en riktigt busig och ibland rätt irriterande grannpojk. Han satte eld vid mer än ett tillfälle i soprum och buskage vilket tillkallade brandkår. Vid ett tillfälle skulle de coola och tuffa grabbarna i kvarteret cykla in till stan. Någon timme senare var det flera svart och vitmålade polisbilar parkerade utanför. Polisen hade tagit allihopa och kört hem dem. Ett par av gaphalsarna satt och grinade bak i polisbilen. Dom var inte så balla längre då. Jag minns det lilla trähuset ute i sandlådan, där fanns det tramphojar osv att låna på sommaren, sen var det en liten trampkarusell där, vi cyklade så fort att man flög av nästan. 1989 flyttade vi norrut.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to