Dukade bord

Photo: Landin, Mats / Nordiska museet

Fr�praktmiddagar till l�are matstunder

Pampiga och eleganta dukningar varvas med det mer sparsmakade. I utst�ningen presenteras tio st�rre och mindre interi�rer med uppdukade bord ur slotts-, herrg�s- och borgerliga milj�er. Det finns bord f�r frukost, middag och fest, f�r konfekt, punsch och br�vin. Dessutom visas ett stort bord f�r kaffekalas och ett litet f�r te.

Kavalkad av intressanta f�rem�

I utst�ningen visas hur servisgods, dryckesk� och bestick f�r�rats och utvecklats genom tiderna. I sidomontrar finns m�der av vackra och intressanta f�rem�som h�r till det dukade bordets historia: b�re, kannor och krus, flaskor, karotter, terriner, tallrikar av olika material, sm�rg�affel, sardingaffel, kaviarspade, sockert�, toddysked och mycket mer.

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Share to