Anmärkning: - Vart tog alla mejerier vägen?Svenska mästare:Nu håller man till i källarvåningen. Klubben har ett 50-tal medlemmar.redan i 10-årsåldern börjar grabbar rekryteras.Mång ...
Anmärkning: - Vart tog alla mejerier vägen?Svenska mästare:Nu håller man till i källarvåningen. Klubben har ett 50-tal medlemmar.redan i 10-årsåldern börjar grabbar rekryteras.Många svenska mästare har haft mejeriet som sin träningslokal, berättar konstapeln stolt.Se/bild: - Sista f.d mejeribesöket blir Glanshammar, 1958 såldes det och övergick i Musterföreningens ägo. Nu heter Glanshammars Musteri AB och förstås av Joachim Böttrich sedan ett år tillbaka just nu är det högsägong för musterifolket.Äpplen lämnas in mängder för att återlämnas som nyttig dryck.Glanhammars sockenmagasinGlanshammars mejeri, senare musteri.Osten Port Salut (den med organge kant) tillverkas här.Glanshammars Musteri AB idag.Jag - Joachim Böttrich (f. 1938) och min kollega Klas johansson har gått i pension, berättar Joachim Böttrich, som drivit sedan mitten av 1960-talet.-Musteriet tar hand om 6 ton äpplen, som kommer 2 dagar i veckan.Det sista som blir kvar av äpplena tas om hand och blir till djurfoder.
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».