History
-
Frimärken i häfte, med fem självhäftande frimärken i fem motiv med olika maträtter. Valör Brev, 7 kr.
Matkulturen är i ständig utveckling. New York, London och Paris är världens tre viktigaste centra för nya trender inom matkulturen. Här skapas och kreeras nya maträtter som aktivt hämtas upp av trendskapare från Sverige och andra länder. I dessa tre städer görs också en omtolkning av rätter från hela världen. Sushin hämtade vi inte direkt från Japan utan via New York omkring 1980. Pizzan hämtades inte från Italien utan från franska Rivieran och New York redan på 1950-talet.
Produktion - Producerad: 2016
- Designer/FormgivareMårtensson, Gustav
- Designer/FormgivareBallart Lilja, Veronica
Produktion - Tryckt: 2016 (2016-03-17)
- TillverkarePosten Frimärken (Kista, Stockholm)
Classification
Motif classification
References
-
- LitteraturreferenserBulletin Frimärksnyheter från PostNord 2/2016
License information
- License Copyright
Metadata
- IdentifierPOST.054021
- Part of collectionPrimus
- Owner of collectionPostmuseum
- InstitutionPostmuseum
- Date publishedApril 2, 2016
- Date updatedDecember 10, 2022
- DIMU-CODE021026381963
- UUIDf85dcf5c-80c9-4618-8fa8-087b9681a716
- Tags
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».