Part of exhibition
History
-
Vid bakning av tunnbröd kavlas degen först ut med randkavel. Randkaveln tar med sig mjölet och man slipper deg som fastnar. Den har ursvarvade ränder som fylls med mjöl och sedan tar det med sig när man kavlar. Det är praktiskt för att de tunna kakorna inte ska fastna
på bakbordet.
Därefter används kruskaveln att göra mönster.
Användning
- Ägare av original, ortSverige Bohuslän Västra Götaland Göteborgs och Bohus län
Accession: 1914
Köp
Classification
-
- Matberedning i hemmetOU 252
- Redskap i allmänhetOU 412
License information
Metadata
- IdentifierUM000141
- Part of collectionS14UM Kulturhistoriska samlingen
- Owner of collectionBohusläns museum
- InstitutionBohusläns museum
- Date publishedNovember 14, 2018
- Date updatedMay 28, 2019
- DIMU-CODE021027967753
- UUID6a8cbc24-153e-4d90-9060-e5efc264a55b
- Tags
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».