Aeroseum

Stiftelsen Aeroseum arbetar med att bevara tidigare militära berganläggningar vid Göteborg City Airport som ett underjordiskt, levande flygmuseum: Aeroseum - flygets upplevelsecenter.

About Aeroseum

Aeroseum är ett världsunikt besöksmål. I en tidigare topphemlig berganläggning finns ett militärmuseum och upplevelsecenter om flyg och rymdfart som passar för hela familjen. Aeroseum är format kring den berghangar som byggdes under kalla kriget för flygflottiljen F 9 i Säve. Den 22 000 kvadratmeter stora anläggningen, färdigställd 1955, skulle skydda flygvapnets jaktplan mot anfall med kärnvapen. Idag är den underjordiska berghangaren en kombination av museum, upplevelsecenter och konferensanläggning.

Hangaren är fullständigt utrustad och till och med flygledning kan ske därifrån. Aeroseum, som är under ständig utveckling, är ett upplevelsebaserat aktivitetscenter där besökaren kan uppleva den speciella miljön och känslan av flygning. Renovering av historiska flygplan och byggande av modeller inför publik sker ständigt. Möten, evenemang och gruppaktiviteter kan arrangeras i en unik miljö.

Flygfältet i anslutning till berghangaren fungerar idag som Göteborgs cityflygplats. Under besök på Aeroseum får man se historiska svenska stridsflygplan som Draken, Lansen och Viggen, men också civila flygplan. Det finns möjlighet att provsitta både jaktplan och helikoptrar - eller flyga själv i simulatorer!

Aeroseum is a part of

You'll find us here

Share to