Photo: Nordiska museet

Tidsvalvet

Genom tid och rum

I en tågkupé på 1940-talet behöver tre barn som drabbats av kriget din hjälp.

Vid matplatsen är det dags att servera dagens rätt. Blir det pizza, nävgröt eller laxkotlett?

Hemma i någons egna rum är det skönt häng med serietidningar, spel och 80-talslåtar på blandband.

I Magiska garderoben händer något märkligt när du provar kläder framför spegeln och i Levande biblioteket vaknar saker till liv och berättar spökhistorier en gång i kvarten.

På din resa möter du barn från olika tider och deras minnen, drömmar och historier. Men det verkar som om en del historier håller på att glömmas bort?

Ett viktigt uppdrag

I ett särskilt uppdrag kan du bli en "skaffare" som samlar in glömda historier och sparar dem i museet för all framtid. Ledtrådar gömmer sig bland magiska botemedel, suddiga fotografier, ärvda kläder och gamla orättvisor.

Här går du till historien

Din historia är också viktig, för att framtidens människor ska veta hur det är att vara barn idag. Innan du går kan du lämna din egen berättelse i Minnesmaskinen, så sparas den i museet och du går till historien!

Baserat på verkliga händelser

Ja, det har hänt på riktigt! I Tidsvalvet får du ta del av verkliga historiska händelser och berättelser från barn som har levt på riktigt. Några barn har fått nya namn och ibland har flera barns minnen sammanflätats till ett barns berättelse, men allt bygger på livshistorier i Nordiska museets samlingar.

Share to