Möjligen Excelsiorföreningen, "Nöjet"

Fr. vä:
1. okänd
2. Gustaf Andersson från Kroken
3. Anna Sandberg, Främmestad
4. Tilda Johansson i Skarkroken
5. okänd
6. Sandberg
7. Bagars Gerda

3 comments

  • Exelsiorsföreningen i Bäreberg.

    Som Nr 2 är fotografen Gustaf Andersson, han är min farfar i Kroken. Detta foto är taget före den 1/11 1916. Det var då som fotografens hustru Anna född Johansson i Påvelsberg Bäreberg, flyttade till sin syster Tilda, och hennes man Johannes Johansson i Lars Bryntesgården Skarkroken. De vigdes 17/2 1916. Tildas man Johanes finns inte med på bilden bara Tilda så fotot är troligen taget sommaren 1915 eller tidigare. Min farmor Anna född Johansson berättade om "Nöjet" troligen var det där som Gustaf och Anna träffades. De hade sälskap i flera år och gifte sig 1922. Gustaf ville vara säker på att han kunde försörja en familj, detta med tanke på hans hjärtfel. Ett tidigt foto före Gustaf och Anna var gifta så finna Anna Johansdotter med på 50-års kalas för Sven Svensson i Krusegården, de var grannar till Skarkroken. Där sitter min farmor i mitten, hon hade ljus randig klänning med mörka knappar och mörk rosett i halsen och mörkt ok på klänningen. Min farmor var som ung mycket vacker.

  • Rättelse. Min farmor Anna född Johansson i Påvelsberg hette inte Johansdotter utan Johansson Augustdotter.
  • Rättelse. Det var inte Sven Svensson utan brodern Anders Svensson i Krusegården som fyllde 50 år. Främst på bilden sittande är "Tomte" Lars Svensson. Han var linslusen på den tiden. Han höll sig framme hela tiden när det skulle fotograferas.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to